گندم آبی و دیم در سطح دو میلیون و ۶۴۱ هزار هکتار تاکنون کشت شد

برنامه غذایی سیب
آبان ۳, ۱۳۹۵
برداشت ۱۰۳ هزار تن مرکبات
آبان ۱۹, ۱۳۹۵

گندم آبی و دیم در سطح دو میلیون و ۶۴۱ هزار هکتار تاکنون کشت شد/ شورای اقتصاد قیمت تضمینی گندم را سریع‌تر اعلام کند

با توجه به آنکه سطح زیر کشت گندم آبی و دیم در سال زراعی جاری پنج میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار ابلاغ شده است، تاکنون ۴۶ درصد برنامه یعنی دو میلیون و ۶۴۱ هزار هکتار در ۲۱ استان کشور کشت انجام شده است.
مجری طرح گندم امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا به بیان گزارش آخرین وضعیت سطح کشت گندم در سال زراعی ۹۶ – ۱۳۹۵ پرداخت و گفت: سال زراعی از ۲۶ مهرماه در کشور آغاز شده و تا امروز در سطح دو میلیون و ۴۰ هزار هکتار گندم آبی و در سطح سه میلیون و ۷۱۰ هزار هکتار گندم دیم ابلاغ شده است.
اسماعیل اسفندیاری‌پور افزود: تا پنجم آبان‌ماه سا لجاری ۴۴۷ هزار هکتار از اراضی گندم آبی و دو میلیون و ۱۹۴ هزار هکتار از اراضی دیم کشور به زیر کشت گندم رفته است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع دو میلیون و ۶۴۱ هزار هکتار گندم در اراضی کشور کشت شده که این سطح ۴۶ درصد برنامه ابلاغی گندم است.
اسفندیاری‌پور ادامه داد: کشت گندم در اقلیم‌های سرد کشور ازجمله غرب و شمال غرب و استان‌هایی چون آذربایجان‌های غربی و شرقی، اردبیل، زنجان، کرمانشاه، همدان، خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی و اقلیم‌های مشابه آغاز شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون ۲۱ استان کشور عملیات کشت گندم را آغاز کرده‌اند و به مرور تا اواخر آذرماه و ابتدای دی‌ماه تمامی استان‌های کشور کشت خود را به اتمام می‌رساند.

توصیه به خشکه‌کاری در مناطق سرد دیم

مجری طرح گندم درباره وضعیت بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری یادآور شد: از ابتدای سال زراعی تاکنون میزان بارندگی ۵,۴ میلیمتر بوده که در مقایسه با سال گذشته در این مدت از کاهش برخوردار بوده است.
اسفندیاری‌پور تأکید کرد: در سال گذشته تا این تاریخ میزان بارندگی ۱۲,۳ میلیمتر و در بلندمدت ۷.۵ میلیمتر بوده است.
وی به دیم‌کاران مناطق سرد کشور توصیه کرد تا زمان بارندگی‌ها به خشکه‌کاری بپردازند و تا زمان بارندگی‌ها الگوی کشت را از دست ندهند.
اسفندیاری‌پور اظهار داشت: در سال زراعی جاری ۴۸۸ هزار تن بذر تهیه شده که پس از بوجاری، ۴۳۵ هزار تن بذر به‌دست آمده که در مقایسه با مصرف سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.
وی همچنین گفت: بر اساس اطلاعات کسب‌شده از استان‌ها روند جذب بذر گندم افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود کل بذر تأمین‌شده در سال جاری جذب شود.

 

توصیه به مناطق دیم سرد برای استفاده از کودهای پایه

مجری طرح گندم به کشاورزانی که از بذور خودمصرفی استفاده می‌کنند توصیه کرد که بوجاری و ضدعفونی بذور را جدی بگیرند.
اسفندیاری‌پور مصرف کودهای پایه همچون فسفاته، پتاسه و ازته را به‌ویژه در مناطق دیم سرد توصیه کرد و افزود: تا زمان بارندگی‌ها کشاورزان به مصرف کودهای پایه توجه کنند.
وی به‌عنوان مجری طرح گندم از شورای اقتصاد تقاضا کرد که هرچه سریع‌تر نسبت به اعلام قیمت تضمینی گندم در سال جاری اقدام کنند تا کشاورزان بتوانند در الگوی کشت خود تصمیم درستی بگیرند.
اسفندیاری‌پور درباره سطح نهایی زیر کشت گندم ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود از سطح ابلاغ‌شده پنج تا هفت درصد نوسان داشته باشیم که امیدواریم تا ششم دی‌ماه سال جاری بتوانیم آمار کلی سطح زیر کشت گندم در کشور را اعلام کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دوره رشدی گندم ۱۰۰ روز است که از مناطق سرد معتدل آغاز شده، به سواحل خزر رسیده و در نهایت استان‌های جنوبی محصول گندم خود را در زمین کشت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۵
منبع : http://www.iana.ir/

به این مطلب امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *