راه اندازی هفت هزار بنگاه تولیدی کشاورزی در سال ۹۵
اردیبهشت ۶, ۱۳۹۶میلیون تن محصولات باغی سال گذشته در کشور تولید شد۲۲
اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۶دولت از آغاز سال زراعی ۱۳۹۳–۱۳۹۲ با اتخاذ سیاستهای جدید حمایت از تولیدکنندگان داخلی و اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی پارسال به خوداتکایی کشور در تولید گندم دست یافت و رشد ۱۴۰ درصدی خرید گندم را رقم زد.
به گزارش کشاورزنیوز، یکی از هدف های برنامه اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی خودکفایی در تولید کالاهای اساسی و رفع وابستگی به واردات است.
در این زمینه دولت یازدهم توانست برای تحقق اقتصاد مقاومتی به ویژه در پی اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، سیاست های کاربردی مناسب و اقدام های اساسی را برای دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی مانند گندم پیاده و اجرا کند.
این در شرایطی رخ داد که سال ۱۳۹۲ در آغاز فعالیت دولت یازدهم برخی استان های کشور فقط برای سه روز و برخی تا دو هفته گندم ذخیره داشتند و همین موضوع نگرانی هایی را برای دولت ایجاد کرده بود، اما دولت تدبیر و امید افزون بر خودکفایی در تولید و ذخیره سازی گندم توانست به رشد ۱۴۰ درصدی خرید تضمینی نیز برسد.
اینک در سال پایانی فعالیت دولت یازدهم افزون بر امکان صادرات سه میلیون تن گندم، برای بیش از یک سال در شروع برداشت محصول جدید حدود ۹ میلیون تن گندم ذخیره دارد.
طبق آمارها در سال ۱۳۹۲ نزدیک ۹ میلیون سیصد هزار تن گندم تولید و چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن خریداری شد.
سال ۱۳۹۳ نزدیک ۱۰ میلیون و ۵۷۰ هزار تن تولید و ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن خرید صورت گرفت.
سال ۱۳۹۴ قریب ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید و هشت میلیون و ۱۰۰ هزار تن خرید گندم داشتیم و درسال (۱۳۹۵) ۱۴ میلیون و ۵۹۰ هزار تن گندم تولید و ۱۱ میلیون و ۵۲۵ هزار تن خرید انجام شد.
گزارش ها نشان می دهد در دولت تدبیر و امید بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش تولید گندم داشته ایم.
رشد ۲۸۳ درصدی متوسط سرانه درآمد سالانه گندمکاران
طبق آمارها در اواخر دولت های نهم و دهم ارزش خرید گندم از یک میلیون و ۲۵۰ هزار کشاورز، ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود.
همچنین متوسط عملکرد گندم آبی در هکتار دوهزار و ۷۰۰ کیلوگرم و گندم دیم ۸۰۰ کیلوگرم و متوسط درآمد سالیانه کشاورزان ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال برآورد شد.
پس از گذشت سه سال از فعالیت دولت تدبیر و امید و قبل از آخرین سال فعالیت دولت یازدهم، ارزش خرید گندم از یک میلیون و ۲۵۰ هزار کشاورز به ۱۴۷ هزار میلیارد ریال رسید و متوسط عملکرد تولید گندم آبی ۴۱۵۰ کیلوگرم در هکتار و گندم دیم یک هزار و ۵۳۰ کیلوگرم رسیده است . متوسط درآمد هر سالیانه کشاورز نیز با رشد ۲۸۳ درصدی (در سه سال) به ۱۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال افزایش یافت.
دولت با رویکرد افزایش بهره وری و اقدام هایی برای حمایت از کشاورزان مانند اعلام بموقع نرخ خرید تضمینی محصولات، افزایش قیمت مناسب خرید تضمینی و تولید گندم در واحد سطح، کاهش سطح زیرکشت گندم در سال پایانی فعالیت خود، تامین و تنوع سازی نهاده های مورد نیاز تولید مانند کودهای شیمیایی، سموم کیفی دفع افات و بیماریها توسعه سطح پوشش مزارع از بذور اصلاح شده وگواهی شده، توسعه سیستم های نوین آبیاری و ارتقای مکانیزاسیون به کاهش واردات و دستیابی به خودکفایی رسید.
همچنین دولت موفق شد برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تقویت بخش تولید کشاورزی همکاری های خود را با مؤسسه های بینالمللی “سیمیت” و “ایکاردا” در بخش زراعی و بکارگیری ارقام جدید دارای عملکرد بالا و مقاوم به شوری و خشکی و صرفه جویی در مصرف آب بکار گیرد.
منبع: www.keshavarznews.ir
تاریخ: ۱/ اردیبهشت/ ۹۶