افزایش چندبرابری تولید علوفه با کشت هیدروپونیک/ صرفه‌جویی ۹۰ درصدی در مصرف آب

کود آهن مایع فِروم (FERRUM)
تیر ۱۹, ۱۳۹۶
جشنواره فروش ویژه کود
مرداد ۸, ۱۳۹۶

46925 776

امروزه در دنیا روش‌های نوینی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی ابداع شده که یکی از آن‌ها کشت هیدروپونیک است. این روش در ارتقای بهره‌وری تولید علوفه بسیار مؤثر خواهد بود.

یکی از فعالان عرصه کشاورزی، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: کشت هیدروپونیک می‌تواند تولید علوفه برای مصارف دامی را تا چند برابر افزایش داده و ضمن کاهش هزینه‌ها صرفه‌جویی در مصرف آب را تا بیش از ۹۰ درصد به همراه داشته باشد.
وحید ملتی، با اشاره به اینکه در حال حاضر کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا بخش عمده‌ای از علوفه دامی خود را با کمک کشت هیدروپونیک تولید می‌کنند، افزود: مزیت‌های فراوانی می‌توان برای این نوع کشت نام برد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها افزایش بهره‌وری است. به‌عنوان مثال، تولیدی که تنها در پنج مترمربع به‌صورت هیدروپونیک صورت می‌گیرد، برابری می‌کند با میزان تولید همان علوفه در ۳۰ هکتار فضای باز. به عبارتی در کشت هیدروپونیک، طی یک هفته می‌توان محصول را برداشت کرد، اما همین تولید در فضای باز حداقل ۱۲ هفته به طول می‌انجامد.
به گفته وی، عدم مصرف سموم، تولید محصول با کیفیت‌تر و عدم نیاز به خاک در این نوع کشت از دیگر مزایایی است که می‌توان برای آن معرفی کرد. ضمن اینکه از کمترین فضا می‌شود بیشتری بهره را برد.
این کارشناس اظهار کرد: اکنون حتی کشوری مانند انگلیس که از لحاظ تامین منابع آبی، مشکلی ندارد به کشت هیدروپونیک متمایل شده و مقدار قابل توجهی از علوفه مورد نیاز خود را از این راه تأمین می‌کند. این در حالی است که هنوز در ایران مخالفت‌هایی با این علم می‌شود و بنابراین سهم کشور در تولید علوفه از طریق این روش بسیار اندک است.
وی یکی از مهم‌ترین دلایل مخالفت‌ها را میزان بالای پروتئین موجود در علوفه‌های هیدروپونیک دانست و ادامه داد: به همین دلیل برخی کارشناسان می‌گویند که مصرف پروتئین زیاد در دام‌های داشتی، باعث بروز سخت‌زایی شده و بنابراین به دام‌ها در طولانی مدت صدمه می‌زند. در حالی که می‌توان جیره را بر حسب مقدار پروتئین موجود تنظیم و بالانس کرد تا این مشکل حل شود.
ملتی، سرمایه مورد نیاز جهت احداث ۵۰ مترمربع فضای بسته برای تولید علوفه هیدروپونیک را ۱۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و یادآور شد: این تجهیزات کمی گران هستند، اما طرح جدیدی که بنده ارائه داده‌ام و اکنون در استان‌هایی مانند کردستان، زنجان و آذربایجان غربی در حال اجراست، به سرمایه‌گذاری پنج میلیون تومانی نیاز است تا گلخانه‌ای دست‌ساز برای آن فراهم کرد؛ به عبارتی یک بیستم هزینه تجهیزات خارجی.
به گزارش ایانا، کشت هیدروپونیک، روشی است که در آن به جای خاک از نگهدارنده ریشه و آب مانند پشم سنگ، پوکه‌های معدنی، ماسه و… استفاده می‌شود و در حقیقت، شیوه کشت بدون خاک در کشاورزی است.
منبع: www.iana.ir
تاریخ: ۱۹ / تیر / ۹۶

به این مطلب امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *